woensdag 17 november 2010

KUNSTACTIE IN DEN HAAG NIET TOEGESTAAN

De actie die de Haagse Kunstinstellingen wilden houden op 20 november a.s. in het kader van de landelijke campagne Nederland Schreeuwt om Cultuur wordt niet toegestaan. Alle Haagse kunstinstellingen en hun publiek zouden samenkomen op het Plein van 22:30u tot 0:00u op zaterdagavond. Om 23:59u zou een trompettist van het Residentie Orkest ‘The Last Post’ blazen, waarna 1 minuut stilte zou volgen. Via de burgemeester is te kennen gegeven dat er absoluut niet in het donker mag worden gedemonstreerd. De Haagse actie, die het sluitstuk van een dag vol acties in het hele land had moeten zijn, wijkt daarom uit naar Theater aan het Spui.

In plaats van naar het Plein zullen bezoekers van Crossing Border, Residentie Orkest, Korzo, Diligentia en andere theaters naar Theater aan het Spui worden geleid. Wie toch naar het Plein komt, wordt ook naar Theater aan het Spui verwezen. Aldaar zal de trompettist om 23:59u alsnog ‘The Last Post’ aanheffen. Iedereen is welkom om dit moment met ons te delen en kracht bij te zetten.

“Ik wil Kultuâââh!!!”, schreeuwt Haagse Harry op de tekening van Marnix Rueb, “Bezuinigûh is gein kuns!”. Deze kaart wordt deze week door de hele stad verspreid, alsook via facebook en andere media. Het publiek kan de kaart opsturen naar premier Rutte. Met de acties willen de Haagse musea, theaters, gezelschappen en festivals duidelijk maken dat er heel veel kapot gemaakt wordt, als de plannen van dit kabinet onverkort en zonder overleg worden doorgevoerd.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage