zondag 29 mei 2016

duvelblues in puurs

Duvelblues is een klein maar geweldig bluesfestival in Puurs, Belgie. Ik zag de aankondiging toevallig langskomen en ben blij dat ik ben gegaan. Niet zozeer vanwege de gratis duvel, een aardige attentie van de sponsor, maar voor de reeks retegoeie voornamelijk Amerikaanse bluesmuzikanten die stonden geprogrammeerd. prachtige blues uit Mississippi van Johnny Rawls en band


minstens zo prachtige verhalende blues van Larry Garner en Michael 'size matters' van Merwyck
(een kolossale Duitser met dito stem, zonder Duits accent overigens)

ruige snoeiharde honderd procent Amerikaanse bluesrock van Alvin Youngblood Hart (met de band met de geweldige naam Muscle Theory)


Blues Challenge winnaars The Delgado Brothers uit Los Angeles, voor het eerst in Europa
als slotact de Amerikaanse soulzangeres Shaun Booker met bluesgitarist Sean Carney en band, een weergaloos swingend concert, tot diep in de nacht.

gitarist Joey Delgado kwam bij de toegift het podium op voor een bluesjam met Sean Carney en Shaun Booker, een spetterend slot.

Het was aangenaam verblijven daar in Puurs, op DuvelBlues. Het gaat er allemaal heel Vlaams en heerlijk gemoedelijk aan toe. Nergens 'security' te bekennen, geen enkel uniform dat wijdbeens gezag probeert uit te stralen, geen hesjes, niets. Geen gezeik over wat je wel en niet mee naar binnen mag nemen, alles mag en alles kan en dus gebeurt er niets, want dat vertrouwen werkt uiteraard twee kanten op. En de diverse Belgische bieren worden gewoon in glazen uitgeschonken, voor normale prijzen, als in een willekeurig Vlaams dorpscaf√©. Geen decimeters dikke laag plastic op het terrein, zoals bij een willekeurig MoulinBlues festival. Plastic wordt op de grond geflikkerd, echte glazen breng je terug. Enfin, festivalorganisatoren uit Nederland zouden eens in Belgi√ę moeten kijken hoe het ook kan, en zoveel beter. Niet alleen wat de goede randvoorwaarden betreft maar vooral de constante kwaliteit en diversiteit in de programmering.


een 'masterclass duvelschenken' (ik ben gezakt, 1 cm teveel schuim) maar het bier was goed.

 
Johnny Rawls terug van de cd verkoop en signeersessieShaun Booker geniet backstage van de stevige blues van Sean Carney, die het publiek opwarmt voor de opkomst van de soulzangeres.  
      

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage