vrijdag 20 mei 2016

rondje katendrecht eo

van de lege vlakten op katendrecht waar ik vijftien jaar geleden kwam te wonen is weinig meer over, maar er zijn nog een paar lege plekken die op papier zijn bestemd en volgebouwd.


de oudbouw aan de brede hilledijk is gesloopt, dit jaar worden hier 32 'herenhuizen' neergezet met dakterras, binnentuin en ondergronds parkeren, ze noemen het 'kaapvaarder'. van ambtenaren die ons woonblok 'dukdalfpad' durfden te noemen moeten we niet al te veel creativiteit verwachten. overigens, van de paar honderd 'officieel geregistreerde criminele antillianen' uit de tijd dat wij hier kwamen wonen is bijzonder weinig meer vernomen. weggesaneerd om plaats te maken voor nieuwe welgestelden, in nieuwe herenhuizen in 19e eeuwse stijl.
 


even verderop aan de veerlaan worden de oude fenixloodsen (gedeeltelijk) gesloopt, op de funderingen worden flats gebouwd van acht verdiepingen. de huidige theaterbestemming op de begane grond en horeca blijft bestaan, net als de bij toeristen populaire fenixmarkt (voor al uw dagelijkse boodschappen, dwz op wo t/m zondag, voor wie het kan betalen, ik ben aangewezen op de afrikaandermarkt). 'fenixflats' in aanbouw aan de kant van het deliplein.


tot een paar maanden geleden parkeerde hier heel rotterdam en wijde omgeving, zijn auto. sinds daar voor moet worden betaald is het een lege kale vlakte. ooit de plek voor een chinees handelsgebouw, inmiddels zijn de plannen gewijzigd: er komen 'viewflats'..

aan de brede hilledijk nog een leeg stukje, naast de loods van bouwketen karwei. die verdwijnt ook, binnenkort, dan komt ook hier een massief woonblok, met een ongetwijfeld prachtige naam. 

zoiets, maar dan anders, dit staat al, even verderop op de kop van zuid. rotterdam zoals we het graag zien.prins hendrikstraat, noordereiland, mijn moeder woonde ooit in deze buurt. geen idee hoe lang dit nog staat.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage