zondag 10 mei 2020

Comfort Drawings II

De stroom dagelijkse zogenaamde troosttekeningen van Pia Sprong, meestal voorzien van een tekst van mij, is nog altijd niet opgedroogd. Soms verlaten we voor de afwisseling de vertrouwde omgeving rond het atelier van Sprong aan de Grecht, in de polder bij Kamerik, voor een andere setting. Daarbij ontkomt de familie er niet aan soms het onderwerp van zo'n tekening te zijn. Tot nu toe vinden ze het niet erg.
Jan en Fenne.. 
De thuisknipbeurt van zoon Jan vond plaats bij hem thuis, de achtergrond van de keuken en bloemen komen uit mijn huiskamer.  
Sjaak (de man rechts is Diederik Gommers)
Onze andere zoon Sjaak werkt als gediplomeerd verpleger op de SEH van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Pia tekende intensivist Diederik Gommers er bij, die van de fans van Feyenoord de aanvoerdersband mocht ontvangen (elke week kiezen ze daar iemand voor uit die in hun ogen de aandacht verdient). Sjaak is Feyenoordfan, dat moge duidelijk zijn.   
onze Mercedes oldtimer (1976)
In de weken dat Aboutaleb de Rotterdamse markten had verboden, reed ik eens in de zoveel tijd naar s' Gravendeel waar Kees vd Beek op zijn erf een aardappeldrive was begonnen. Inmiddels is de markt weer voorzichtig open, voorlopig alleen voor kramen met verse waar en bloemen. 
Jammer genoeg wordt het marktterrein overspoeld door horden handhavers van het coronacircus van koning Aboutaleb, zwakbegaafden wiens idiote bevelen je schijnt op te moeten volgen anders boete of stokslagen of erger. Het maakt het marktbezoek er niet prettiger op of ik moet thuisblijven. Die gasten hebben de tijd van hun leven, die gaan voorlopig niet weg..
  
0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage