dinsdag 13 februari 2018

Johan Derksen Blues in 2020 naar Katendrecht

Als het aan Johan Derksen ligt zijn we in 2020 hier op Katendrecht een bluespodium rijker. Goed nieuws voor Rotterdamse bluesliefhebbers, zoals ik.
Derksen, bekend in de ophefmedia vanwege zijn typische uitspraken in het rtl mannentvprogramma Voetbal Inside en ooit manager van de bluesband Cuby & the Blizzards, is sinds zijn vertrek bij Voetbal International vrijwillig uithangbord van de bluesmuziek in Nederland. Hij organiseert al een paar jaar met een paar vermogende vrienden het bluesfestival in Grollo, opgezet ter nagedachtenis aan bluesmuzikant en dorpsgenoot Harry Muskee. Maar dat is binnenkort voorbij; na een ‘Best of ’ programmering in 2020 van de eerdere edities (benieuwd of het ze gaat lukken om Bonnie Raitt, Joe Bonamassa, Tedeschi Trucks en wie weet, Beth Hart in één festival bij elkaar te krijgen, dat wil ik wel zien) stoppen de vermogende vrienden van Derksen met de financiering, want de blues, daar moet altijd geld bij 'en dat houdt een keer op, natuurlijk’.
Maar zo houden Derksen en zijn rijke vrienden vanaf 2020 wel weer tijd over om hun Amsterdams bluespodium dat vorig jaar failliet werd verklaard, een Rotterdams vervolg te geven.

Volgens Derksen zijn ze op zoek naar een plek op Katendrecht ('die wijk is booming') waar ruimte is voor zo’n 800 man publiek, ‘inclusief parkeergarage’. Dat klinkt nogal ambitieus, alsof een bevriend architect in de Fenixloods 2 alvast een mooie bluesclub voor ze heeft ingetekend.
Misschien moeten Derksen en zijn investeerders de Rijnhavenbrug over en gaan kijken op de Wilhelminapier. In gebouw Las Palmas is ruimte zat, het staat voor een flink deel leeg, en het is een ideale plek om er een sfeervolle bluesclub in te zetten. De door Derksen gewenste parkeergarages zijn er ook al, al wordt het misschien dringen tussen al die ferrari’s, audi’s en bmw’s.  
Ik hoop dat het ze gaat lukken, ben nu al nieuwsgierig naar de programmering. Tot die tijd houden we het op de afgetrapte voetbalkantine van bluessociëteit L’esprit in Oud IJsselmonde. Dat oldschool bluescafé blijft een fenomeen, als kritisch podium voor enthousiaste bluesbands uit de provincie en ver daarbuiten.

Ps - Beth Hart staat dit jaar maar één keer in Nederland, in het ziggodome. Naar mijn idee een veel te grote zaal voor deze bijzondere blues vrouw. Ik hoop haar een paar dagen later te zien in het Palais des Congres in Parijs, met een kleine vierduizend bezoekers ook niet al te bescheiden maar een stuk kleiner dan die megazaal in Amsterdam zuidoost.



0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage