woensdag 15 oktober 2014

matt andersen






tot mijn grote geluk twee fantastische optredens mogen meemaken van de canadese blueszanger/songwriter matt andersen..


vorige week donderdag was ik bij een tamelijk rumoerig maar zeer sfeervol concert in societeit engels in den haag en afgelopen maandag in een piepklein stil buurthuiszaaltje vol bejaarden in vreewijk, rotterdam. beide concerten waren even prachtig en onvergetelijk. wat kan die man zingen. en virtuoos gitaar spelen. en wat een heerlijke prachtig scheurende blues komt er uit dat kolossale lijf van hem.



want ja, hij is inderdaad nogal dik. maar wat een conditie en wat een stem. hij zingt en speelt of zijn leven ervan afhangt. en dat doet ie elke avond,  twee uur lang. wat mij betreft de allerbeste live performer in het kleine circuit (groter wil ie niet, schijnt).


wie hem niet kent: check youtube voor een van de vele prachtige bluesnummers die deze nog maar 34jarige kolos op zijn repertoire heeft. hoop dat hij net als veel van zijn donkere collega blueszangers nog minstens zestig jaar doorgaat met muziekmaken. mijn favorieten: so gone now, she comes down, bold & beaten, when my angel gets the blues, so easy, drift away, between the lines, coal mining blues... en al zijn andere nummers die je live wil meemaken. het kan nog, volgende week in nl: check zijn site stubbyfingers dot ca. daarna vertrekt ie naar de oostkust van de vs en canada, voor hem bijna thuis.