dinsdag 6 juni 2017

Matt Andersen in Amen

Matt Andersen geniet naar eigen zeggen al bij voorbaat als hij het café in Amen op zijn speellijst ziet staan. De schuur van het plaatselijke café waar ik hem afgelopen zaterdagmiddag zag optreden is volgens Andersen het allerbeste podium voor zijn werk.
Zijn allereerste optreden in Nederland was in Amen, dat maakt de plek speciaal, zegt Andersen. Maar dat ze daar dag en nacht gehaktballen voor hem hebben klaarstaan zal ook wel meehelpen. De set in Amen duurde ongekend lang (drie uur) vanwege de twee pauzes die Andersen hier altijd neemt, de eerste noemt hij soupbreak, de tweede is de beroemde, allerbelangrijkste, meatballbreak (op twitter is het café door Andersen voorzien van de hashtag #homeofthemeatballs)Ondanks de nieuwe agent die hem uit het café en buurthuis circuit heeft gehaald staat het café in Amen nog altijd op de speellijst, voor twee optredens, 's middags én 's avonds, steevast in geen tijd uitverkocht.

Andersen voelt zich in Amen volkomen thuis en op zijn gemak, ik heb hem niet eerder zo ontspannen zien omgaan met zijn publiek (dat zelfs om één verzoeknummer mocht roepen, ongekend).
Het werd een prachtig, intiem en persoonlijk optreden, een van de beste die ik van hem heb gezien, in deze setting, En ja, She Comes Down speelde hij ditmaal wél.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage