zaterdag 6 oktober 2018

JW Roy in LantarenVenster

Opvallend genoeg was Lantarenvenster gisteravond bij het optreden van JW Roy met zijn band lang niet uitverkocht. Pech voor de wegblijvers, het was een mooie avond, veel nummers van JW Roy zijn laatste album a room full of strangers, een paar verzoeknummers, werk uit de vorige eeuw, en van zijn idool Townes van Zandt.

JW Roy met zijn band, alleen de sologitarist staat hier buiten beeld

In het voorprogramma een hernieuwde kennismaking met Judy Blank, die een paar weken terug door de Woodbrothers werd uitgenodigd een nummer mee te zingen, gisteravond stond ze er min of meer alleen voor, bij één nummer kwam bassist Judith Renkema haar versterken. Blank heeft een prachtige stem, ze schrijft haar liedjes zelf, ze is spontaan en lekker brutaal, en naar eigen zeggen totaal ongeschikt om een relatie mee te hebben. Toch zal ze wel moeten lijkt me, want waar haalt ze anders haar inspiratie voor haar liedjes vandaan, om met die klootzakken van kerels af te rekenen. Maar werkelijk een prachtige stem, gaan we vast meer van horen.

JW Roy had ook zijn broer uitgenodigd een liedje over hun vorig jaar overleden vader mee te zingen, een mooi moment.
JW Roy en zijn broer Jeroen (links)

Judy Blank speelt nog even mee met JW Roy en band
Ik kende JW Roy vooral van het klassieke Brabantse bluesnummer Als Ge Ooit maar op dat soort nummers hoef je deze tour niet te rekenen, het is Americana, all the way. Daar is overigens helemaal niks mis mee.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage