maandag 13 juni 2011

brusselwas in brussel zaterdagavond, de kvs organiseerde haar fête de saison ’11 – ’12. in nederland doen we dat in augustus of september, hier luidt men er de zomerpauze mee in.

de presentatie van de achttien theatermakers die het komend seizoen in de kvs hun werk zullen laten zien ontroerde me. op krap anderhalf uur treinen van rotterdam mag hier in brussel nog worden gedroomd en getwijfeld. hier is de verbeelding geen verdacht gemaakt begrip, geen voeding voor rancune. ze hebben hier dan ook nog nooit van rutte of zijlstra gehoord, de kunsthatende vvdhufters die nu in nederland de dienst uit maken.

de electro soucous band s.w.a.n. met frontman david bovée sloot de avond af. ik kende ze niet, wist eerlijk gezegd ook niet dat soucous staat voor een fel ritmisch opzwepende muziekstijl uit congo.

bovée toerde met zijn band eerder door marokko, brazilië, congo en noordcanada, maakte al acht albums en won een bbc world music award. okee, ik zal eens wat vaker naar belgische bands luisteren.

s.w.a.n. werd aangekondigd als onweerstaanbaar dansant en heerlijk brutaal maar altijd hartelijk. geen woord van gelogen. ‘kom dichter mensen, we hebben er speciaal voor onder de douche gestaan’. ze speelden anderhalf uur op het plein achter de kvs bol de pannen van het dak.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage