vrijdag 8 januari 2016

debluesradio



in mijn zoektocht naar een alternatief voor het wegbezuinigde blues webkanaal van radio6 kwam ik na wat omzwervingen via frankrijk (w3bluesradio) engeland (bluesradio uk) en de vs (bluesmusicfan) toch weer gewoon uit bij een bluesstation uit amsterdam: debluesradio(dot com).

‘dbr’ put uit min of meer dezelfde bluesbronnen (blues, folk, singersongwriters, chicagoblues) en is ook 24/7 in de lucht, maar hun playlist is uitgebreider, oa met unieke liveopnamen van acts die in the north sea jazz club en op het moulinbluesfestival in ospel hebben gestaan.

daarnaast geeft de site debluesradio(dot com) behalve een updated playlist ook toegang tot eigen interviews met een keur aan bluesmuzikanten en ook, opnieuw, live optredens in hun eigen ‘dbr’ studio.
  
en, ook niet onbelangrijk, de luisteraar kan de playlist beïnvloeden door nummers uit de forse database te selecteren. daar staan dus ook live gespeelde nummers uit amsterdam en ospel tussen; so gone now van matt andersen en the mellotones, bijvoorbeeld, gespeeld op die ene zaterdagnacht vorig jaar in ospel, als ik dat nog eens wil terugluisteren kan dat nu, via debluesradio, ik vind het een aanwinst.

1 reacties:

Blogger Ben Mendes zei...

bedankt voor je exposure! Hoe meer luisteraars, hoe sterker we staan! Nu nog een stevige sponsor vinden zodat we nog meer kunnen gaan doen voor de blues en gerelateerde muziek in 2016 and beyond :)

13 januari 2016 om 00:08  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage