donderdag 17 september 2015

the mellotones in fredericton

ik moest er een flink eind voor reizen maar wilde er graag bij zijn; het harvest jazz & blues festival in fredericton, new brunswick, canada. een week lang blues, jazz, soul, funk, in een viertal tenten verspreidt door de stad.


in de grootste bluestent was vanavond de kickoff met the mellotones, ditmaal zonder matt andersen, die hier aanstaande vrijdag in een uitverkochte tent staat.

in mei zag ik ze samen, als slotact op het moulinbluesfestival in ospel. toen vond ik die jongens nogal verlegen, timide zelfs. matt andersen moest er behoorlijk hard aan trekken om ze een beetje los te krijgen. toen begonnen ze pas muziek te maken: het slotnummer was fenomenaal.

hoe anders ging het vanavond. vanaf de eerste maten meteen raak: het beukt en rolt en swingt. soul, rock en blues uit het wereldrepertoire.
zanger en saxofonist jeff mosher blijkt behalve een geweldige stem ook ongelofelijk veel energie te hebben. een paar maanden geleden niks van gemerkt. misschien omdat ze nu een thuiswedstrijd spelen (ze komen uit halifax, nova scotia). en ze staan hier voor het tweede achtereenvolgende jaar. hoedanook, een feest om ze live mee te maken.  

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage