donderdag 1 maart 2012

avant-garde in drachten

afgelopen zondag de première van de theatermarathon herakles bij toneelgroep de appel. mijn werk aan de voorstelling zit er op. alleen af en toe nog naar een school, een lesuur lang praten over herakles, om de leerlingen op de voorstelling voor te bereiden.

nu eerst een paar dagen in friesland voor ik aan een volgend project begin.in museum drachten een mooie expositie van het werk van de broers thijs en evert rinsema, schoenmakers uit drachten, begin vorige eeuw. het schoenmaken deden ze met plezier, maar het was ze niet genoeg. thijs rinsema ging tekenen en schilderen, broer evert krabbelde tijdens de lange dagen in de schoenmakerij zijn denkbeelden in een schriftje. zijn volzinnen staan op de muren van het museum, een voormalig franciskaner klooster, tussen de prachtige (zelf) portretten, dadaïstische collages, kubistische èn naturalistische stillevens (zijn latere werk) van broer thijs.

drachten zelf is natuurlijk weerzinwekkend, met veel nieuwbouw uit de jaren zestig van de vorige eeuw tot nu, alles even gruwelijk moedeloos makend ontzettend lelijk, maar het werk van de broers rinsema is een bezoek waard. nog te zien tot half april.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage